Wonen

Een tuin met overkapping, dat is pas genieten!

Heerlijk vind ik het, een overkapping. Het biedt beschutting tegen weersinvloeden waardoor je lekker lang kunt genieten van de zomeravonden of het voorjaarszonnetje!
Je zit namelijk een beetje binnen én buiten tegelijk. Omdat je hier, als het goed is, veel tijd door gaat brengen is de inrichting van de overkapping heel belangrijk.

Natuurlijk doet mooie decoratie wonderen. Probeer eens om de stijl van binnen mee naar buiten te nemen! Let hierbij op het soort materiaal, de kleuren en vormen wat je binnen veel gebruikt en probeer dit terug te laten komen in de overkapping. Dit kan zijn in de vorm van planten, potjes, kaarsen, vloerkleden, kussentjes, noem maar op…
Een mooie tuinset met heerlijke kussens of een eettafel waar je lekker met z’n allen aan kunt eten is toch wel een must (voor mij in ieder geval). Combineer dit met een heerlijke terraskachel, zo kun je op koudere dagen of later op de avond toch onder de overkapping zitten en je creëert meteen een gezellige knusse sfeer!

Natuurlijk is een overkapping inrichten belangrijk. Maar ook een fijne plek voor de kinderen om te spelen mag niet ontbreken. Zo vond ik vroeger een zandbak echt heerlijk!
Lekker uren spelen in het zand naast mama & papa die onder de overkapping zaten te genieten van een drankje en hapje bij de kachel.
Liever geen zandbak? Ook een klimtoestel of iets dergelijks is natuurlijk altijd een feest voor de kids!
Om de zandbak of klimtoestel te omheinen is een frans schapenhek een ideale oplossing, het oogt mooi en is ontzettend duurzaam. Bij Adéquat hebben ze veel verschillende maten, daar zit voor iedereen wat tussen!

Uiteindelijk moet de overkapping (en de rest van de tuin uiteraard) een plek worden waar jullie je fijn bij voelen! Ga dus vooral uit van je eigen gevoel als je bezig bent met de inrichting, dan wordt het geheid een succes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *