Tips

Een wielertrui dragen

Een fietsspecifieke jersey, als onderdeel van fietskledij dames of voor heren, is over het algemeen zo gesneden dat hij beter past en er beter uitziet. Wanneer je fietst wordt de meeste inspanning geleverd om de wind te overwinnen die van voren op je afkomt. Elke keer dat je vooruit gaat is er luchtweerstand. Een loszittend T-shirt zal als een groot zeil fungeren en je tegenhouden. Denk niet dat alle jerseys super strak zijn. Er zijn meerdere pasvormen en ontwerpen dus je zal er zeker een vinden die je comfortabel vind. Wielershirts hebben zakken op de lagere rug. Hierdoor zijn ze toegankelijk terwijl ze op de fiets zitten, maar op een plek die niet hinderlijk is.

Wielershirts van je keuze

Als je niet van het uiterlijk of de pasvorm van een traditioneel wielershirt houdt, hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn tal van jerseys op fashionforcycling.be  die je de voordelen van vochtoverdracht bieden die katoen niet heeft. Ze passen meer als een gewoon T-shirt met de voordelen dat ze lager aan de achterkant bedekken. De meeste van deze wijde truien hebben niet de traditionele zakken aan de achterkant die je op andere wielertruien aantreft, maar veel hebben verborgen zakken om een paar dingen op te bergen. Interessant is dat veel bedrijven fietsslabbetjes maken met ingebouwde zakken. Hierdoor kun je een flodderige trui dragen en heb je nog steeds de zakken om je benodigdheden mee te nemen.

Wielershirts kunnen je lichaam vrij goed bedekken

Wielershirts zijn ook ontworpen om je rug verder te bedekken dan een gewoon t-shirt. Vergeet niet dat als je fietst, je een beetje naar voren leunt. Wanneer je voorover leunt, komt de achterkant van je shirt omhoog. Wanneer de achterkant van je shirt omhoog komt, loop je het risico dat anders wielrenners je achterwerk zien.  Dat wil natuurlijk niemand. Met een wielertrui bedek je meer van je achterkant als je rijdt en houd je iedereen tevreden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *