Mannen

Het verschil tussen een baardkam en baardborstel

Een onverzorgde baard gaat er op een gegeven moment ongewassen uitzien en geeft je een ongezonde uitstraling. Daarom is het van belang om je baard te verzorgen en in model te houden. Hiervoor kun je de baardkam en de baardborstel gebruiken. Je baard is minder dicht behaard dan je hoofdhaar waardoor er speciale baard kammen en borstels bestaan. Maar waar gebruik je ze precies voor? In deze tekst leg ik je het verschil tussen een baardkam en baardborstel uit.

De baardkam

Voor je hoofdhaar kun je zowel een kam als een borstel gebruiken. Bij je baard is dit een ander geval. Een baardkam en een baardborstel gebruik je namelijk allebei voor een ander doel. De uiterlijke verschillen zijn duidelijk, een baardkam heeft tanden en een baardborstel heeft haren. Maar wat doe je ermee? De baardkaam wordt gebruikt om de baard te stylen nadat je er een styling product zoals baardwax in hebt gesmeerd. Dit moet je zeker niet doen met een borstel, dit wordt een smeerboel. Daarnaast krijg je ook de borstel niet goed schoon van de producten die je gebruikt. Dit is met een baardkam geen probleem. Ook kan de baardkam gebruikt worden om de klitten uit je baard te kammen.

De baardborstel

De baardborstel wordt gebruikt voordat je de baardkam gebruikt. De baardkam wordt gebruikt om de baard te stylen en de baardborstel om de baard te verzorgen. De baardborstel is multifunctioneel en kun je voor meerdere dingen gebruiken. Als eerste reinig je je baard ermee, je kunt er roos en onzuiverheden mee uit je baard halen. Ten tweede scrub je je huid ermee, zo kun je ook loszittende huidschilfers uit de baard halen. Als laatste kan de borstel helpen om je baard te verzachten met olie. Wanneer je baardolie of baardbalsem in je baard gebruikt, kun je met behulp van een baardborstel de oliën goed verspreiden door de baard. Hierdoor krijg je een zachte baard en wordt de huid onder baard gehydrateerd. Hierbij moet je wel wachten tot je baard droog is, anders kan je ervoor zorgen dat je de baardharen kapot borstelt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *