Trends

De trend voor mannen in 2021/2022: geverfd haar

Het is de mannen trend van 2021/2022, je haar verven. Is dit leuk of kan dit echt niet? Dit is een kwestie van smaak, maar je moet er ook aan wennen. Voor veel mannen is het verven van je haar iets voor vrouwen of, in sommige gevallen, om te gebruiken om je grijze haren weg te werken. Toch is de trend tegenwoordig om je haar wel te verven, dit zien we dan ook veel voorbij komen onder de jeugd. Deze trend verwachten we alleen maar meer te zien. 

Van blond tot kleurrijke kleuren

Veel mannen denken er totaal niet aan om hun haar te verven. Toch zie je het steeds meer voorbij komen. Denk bijvoorbeeld aan het EK, hier waren bijna geen voetballers zonder een kleurtje in het hun haar. Ook op Olympische Spelen hebben we een aantal sporters met een andere kleur in het haar gezien. Dit laat zien dat er steeds minder weerstand is tegen het verven van je haar als je een man bent. Natuurlijk hoef je niet helemaal geblondeerd te worden of er gekke kleuren in te doen. Er zijn ook mogelijkheden om op een subtiele manier je kapsels iets spannender te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan highlights.

Het kleuren

In principe kan je elke kleur gebruiken die je wilt. Hierbij is er geen verschil tussen mannen en vrouwen. Maar de vraag is, ga je dit zelf doen of ga je naar de kapper? Let bij je keuze er wel op dat een barbier vaak geen haar verft vanwege de wettelijke regels. Ook wanneer jezelf wilt gaan kleuren moet je op een aantal punten letten:

  • Als je nog twijfelt ga dan voor een kleuring die tijdelijk is en weer verdwijnt uit je haar (kleurspoeling). Wanneer je niet twijfelt kun je voor permanent gaan.
  • Ga niet voor een te donkere kleur.
  • Koop je haarverf bij een kapper, deze zijn vaak een stuk beter.
  • Laat iemand je helpen bij het verven van je haar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *