Tips

Mag het ietsje meer zijn

Tegenwoordig is alles in de supermarkt voorverpakt en kun je zelf kiezen hoeveel en voor welke prijs je in je boodschappenwagens legt. Maar vroeger had je een toonbank en werd je geholpen door bijvoorbeeld de slager of een andere specialiteitenzaak. Dan bestelde je een kilo en dan was de standaardvraag. “mag het ietsje meer zijn” en nooit de vraag “mag het ietsje minder zijn”. Frappant eigenlijk want het zou toch in het voordeel zijn van jouw als klant als het misschien ietsje minder zou gaan. In dit geval werkt het altijd in het voordeel van de slager uit. Zo werkt het ook als je iets anders koopt en de leverancier geef je alle vrijheidsgraden.

Wat contracteer je nou eigenlijk?

Waar denk je nou aan, als je dit hoort. Natuurlijk die slager die ik vooral goed voor zichzelf en denk eigenlijk niet aan jouw belang. En heb je daar invloed op. Nou, eigenlijk niet, want als de slager niet naar jouw belang wil kijken, wil hij dat niet en doet hij dat vooral niet. Dus wat ligt er wel in jouw eigen invloed? Ik zie je denken, maar als je er even verder over nadenkt kom je er achter dat je eigenlijk bij het bestellen alle vrijheid aan de slager geeft en daar gaat het in de praktijk ook vaak mis. In de Masterclass “als Contractmanager meer gedaan krijgen’ leer je hoe je dat dan kunt voorkomen en hoe je daar ook op kunt besturen.

En voorkom je daar dan alles mee?

Als je het dan goed hebt gecontracteerd is dan alles okay. Nee, natuurlijk niet, want je moet blijvend paraaf en op je qui-vive zijn. Niet dat je mensen moet wantrouwen, maar vooral krijg je vertrouwen als je aantoonbaar iets krijgt wat je wilde en de bevestiging in de toetst bemerkt. En daar kunnen we in de praktijk nog wel een beetje beter in worden. Voor meer informatie bekijk covalis.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *