Tips

Bescherm je hoofd tijdens het rijden

Op de motor rijd je natuurlijk heerlijk, maar het is daarbij wel belangrijk dat je ook veilig zit. Daar zijn gelukkig genoeg motorhelmen voor. Die beschermen je hoofd in het geval dat het misgaat bijvoorbeeld. Er zijn verschillende motorhelmen die je kunt gebruiken. Het is maar net wat voor motorrijder je bent. Zo zijn er crosshelmen speciaal voor crossen. Voor rijden op de snelweg kun je waarschijnlijk het beste een systeemhelm kiezen. Dit is een motorhelm die eigenlijk een combinatie is van verschillende motorhelmen.

Systeemhelm

Een systeemhelm is een combinatie van met name de jethelm en de integraalhelm. Een integraalhelm is ene volledig gesloten helm die veel veiligheid biedt, omdat deze aan alle kanten gesloten is. Een jethelm is half open. Dat is weer ideaal voor warmere dagen. Een systeemhelm combineert dus de voordelen van de luchtigheid van een jethelm en de veiligheid van een integraalhelm. Je kunt hem namelijk zowel dicht als open dragen. Zo is de systeemhelm het hele jaar ideaal, je draagt hem zoals je zelf wil op elk moment.

Andere helmen

De systeemhelm is doordat het een combinatie van verschillende helmen is perfect voor verschillende rijders. Een integraalhelm is bijvoorbeeld ideaal voor de veiligheid die je nodig hebt op de snelweg, maar met een jethelm kun je ook de mooie landschapsroutes rustiger rijden en bekijken. De systeemhelm biedt beide mogelijkheden, zodat je met één helm kunt afwisselen. Maar er zijn nog meer motorhelmen voor andere gelegenheden en soorten rijders.

Zo zijn er crosshelmen voor het crossen. Er is ook een allroad helm. Die twee lijken in principe op elkaar, alleen heeft een allroad helm een vizier, dat heeft een crosshelm niet. Een jethelm is volledig open, waar een crosshelm alleen een open kinstuk heeft. Bij de integraalhelm heb je wel een kinstuk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *