Food & drinks

Voordelen van het nemen van ijs

Het is duidelijk dat als er één soort voedsel is dat rustgevend is voor de ziel, het wel ijs is. Er zijn ontelbaar veel verschillende smaken Magnum ijs en je kunt het met van alles toppen, van fruit tot slagroom tot snoepjes. Plus die romige goedheid heeft een manier om pure vreugde en comfort te brengen, of het nu tijdens de piek van de zomer of het holst van de winter is. IJs is een soort voedsel waar je soms naar hunkert vanwege de smaak en bevrediging. Laten we nu eens kijken naar enkele voordelen die ijs biedt, afgezien van het feit dat het een voedsel is dat vreugde brengt voor iedereen.

Geeft je vitamines en mineralen

Wanneer je een bolletje ijs zoals Magnum pint eet kun je er zeker van zijn dat je melk en room in je systeem krijgt. Deze ingrediënten zijn grote bronnen van calcium, vitamine D, riboflavine, vitamine A, en fosfor. Afhankelijk van de smaak van het ijs dat je verkiest, krijg je misschien nog meer voedingsstoffen binnen. Zo bevatten vanillebonen antioxidanten en kleine hoeveelheden calcium, mangaan, magnesium, kalium, zink en ijzer. Die met pure chocolade zitten boordevol antioxidanten en hebben ook flavonoïden om je hart te beschermen. Ze bevatten ook oliezuur om je cholesterolgehalte te verlagen en fytochemicaliën om vrije radicalen te bestrijden.

IJs stimuleert de hersenen

Volgens een onderzoek dat werd uitgevoerd aan de Kyorin Universiteit in Tokio, zou het eten van ijs bij het ontbijt net datgene kunnen zijn wat je nodig hebt om je hersenen een boost te geven. De onderzoeker vergeleek een groep mensen die ijs aten met een groep die ’s ochtends vroeg een glas koud water dronk en degenen die ijs aten waren veel alerter. Er wordt ook gezegd dat ijs de neiging heeft om het dopaminegehalte in het lichaam te verhogen, waardoor je wakkerder en alerter zou kunnen worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *