Wonen

Wat zijn de musthaves voor een babykamer?

Super leuk, jullie krijgen een kindje… maar ook spannend! Je moet aan zoveel dingen denken en die lijst met baby uitzet wordt steeds langer. Familie en vrienden noemen steeds weer nieuwe dingen voor je baby uitzet en zo raak je overwhelmed. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Met deze blog neem ik je mee wat de musthaves zijn voor jouw nieuwe babykamer.

Meubels voor de babykamer


Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar de baby heeft sowieso een commode, een wiegje en een kledingkast nodig. Vaak kun je dit als complete set kopen bij diverse baby winkels. Daarnaast heb je een ledikant nodig, dit is de opvolger van de wieg. Mocht je de baby eerst graag dicht bij je hebben ’s nachts, dan kun je het wiegje naast jouw bed zetten. Maar je kunt ook een co-sleeper aanschaffen. Dit zijn bedjes die aan één kant open kunnen, zodat je die aan jouw bed kunt bevestigen.

Decoratie op de babykamer


Het is natuurlijk verleidelijk om allerlei leuke decoraties te kopen voor de babykamer, maar het is belangrijk dat je de rust bewaard. Je baby kan anders teveel prikkels krijgen. Het is wel leuk om een schommelstoel naast het ledikant te zetten, om je kindje in slaap te wiegen en in voor te lezen. Ook zou je wat leuke mandjes kunnen neerzetten om spullen in te doen en een plank aan de muur met wat leuks erop is ook leuk. Het is ook leuk om een muur een kleur te geven, zo geef je de kamer een leuke touch.

Indeling kasten


Het kan erg handig zijn om zogenoemde organizers te kopen voor in de kledingkast en commode. Zo heb je alles geordend, op een vaste plek. Zo kun je een mandje voor de rompers gebruiken, voor de sokjes, luiers, verzorgingsproducten… Zorg dat alles binnen handbereik ligt, zodat je in noodgevallen altijd snel iets te pakken hebt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *