Tips

Dit is hoe je kiest welke e-liquids je moet kopen

Wanneer je net begint met dampen, weet je waarschijnlijk niet gelijk welke e-liquid je gaat kopen. En dat is logisch, want het uitkiezen van een e-liquid is niet alleen kiezen voor welk smaakje je gaat. Er zijn immers veel meer dingen waar je rekening mee moet houden als je er een aanschaft. Juist omdat de e-liquids compleet naar wens kunnen worden gerealiseerd, is het belangrijk om te weten wat je precies wilt.

Zo is het belangrijk om te weten of je voor PG of VG gaat, welke smaak je lekker lijkt en of je überhaupt wel nicotine wilt dampen. En als je nicotine wilt dampen, hoeveel? Kortom: er zijn veel dingen die besloten moeten worden. Het is handig om dit besluit gereed te hebben voordat je je aankoop doet. 

Ben jij geïnteresseerd in dit product en ben je er nog niet helemaal uit wat je precies wilt?  Of ben je benieuwd naar welke mogelijkheden er überhaupt zijn? Aarzel dan niet om verder te lezen, zodat je bent voorbereid voor je aankoop!

Wel of geen nicotine?

Een van de eerste dingen die je rond moet hebben, is of je wel of geen nicotine in het product wilt. Als je ervoor kiest om dit niet te nemen, is het simpel. Dan kies je namelijk gewoon voor 0 mg nicotine. Maar als je wel graag nicotine wilt, zal je moeten kijken naar welke hoeveelheid bij jouw behoeften past. Nicotinegehaltes lopen in principe op van 0 tot 18 mg. 

Ben je onervaren, maar wil je wel nicotine? Dan is het aan te raden om een laag nicotinegehalte te nemen. Dit is bijvoorbeeld 3 of 6 mg. Als je een gevorderde roker bent en van plan bent om evenveel te roken, als wat je deed met normale sigaretten, zou je rond de 12-18 mg kunnen nemen. Dit is ongeveer vergelijkbaar met het nicotinegehalte dat in normale sigaretten zit verwerkt.  

Ben je van plan om te stoppen met roken? Dan is het natuurlijk mogelijk om later geen nicotine meer te nemen of langzamerhand af te bouwen.

Tabaksmaak of iets anders?

Mensen die van normale sigaretten over stappen naar de e-sigaret kiezen vaak voor een e-liquid met tabaksmaak. Dit is namelijk het meest vergelijkbaar met het ‘echte’ roken. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat je tabaksmaak helemaal niet ziet zitten en liever iets anders wilt. 

Als dat het geval is, is het handig om uit te zoeken welke smaak je wél lekker lijkt. In dit keuzeproces is het wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat andere, intense smaken misselijkheid kunnen veroorzaken, met name als je een onervaren damper bent.

PG, VG of beide?

Aangezien de liquids een PG/VG-verhouding hebben, is het goed om hier ook naar te kijken. Deze verhoudingen zijn 50/50, 70/30, 0/100 en ga zo maar door. Het is aan te raden om meer PG te nemen voor een throat hit. Heb je liever een dikkere damp? Dan nemen mensen doorgaans meer VG.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *