Wonen

Goede voornemens: ga trampoline springen

Ben jij al aan het nadenken over je doelen voor 2022 en wat je allemaal wilt bereiken? Een vaak voorkomend voornemen is fitter en gezonder worden. Meestal betekent dit naar de sportschool gaan voor een aantal maanden terwijl je blijft betalen voor het abonnement. Zonde, want bewegen kan zo leuk zijn! Trampolinespringen is de perfecte manier om sportief bezig te zijn én plezier te hebben.

Waarom trampolinespringen?

Eén van de grootste voordelen van trampolinespringen is dat het 70% effectiever is dan andere cardio oefeningen zoals hardlopen, volgens NASA. Dit betekent dat als je als volwassene van 75kg, 30 minuten trampoline springt, je 205 calorieën verbrand. Waarbij je met 30 minuten hardlopen ‘maar’ 177 calorieën verbrand. Naast de calorieën die je gaat verbrand, zorgt trampoline springen ook voor een geluksgevoel. Tijdens het springen wordt er endorfine aangemaakt, wat depressies tegen gaat en maakt je vrolijk.  

Eigenlijk is trampolinespringen al een work-out an sich. Je maakt deze work-out intenser door verschillende oefeningen te doen terwijl je springt. Probeer eens squats, lunges of jumping jacks te doen op de trampoline. Wil je je evenwicht verbeteren? Dan is trampolinespringen de perfecte oefening omdat je constant bezig bent met hoe je landt op de trampoline. Multifunctioneel dus!

Welke trampoline past bij jouw gezin?

De trampoline is er voor het hele gezin, ’s middags springen de kinderen na schooltijd en ’s avonds spring jij je fit. Maar welke trampoline past bij jullie als gezin en de tuin? Als jullie een grote, ruime tuin hebben, is een ronde trampoline de ultieme trampoline. Een trampoline 366 is een grote trampoline met een centraal springpunt. De ronde, organische vorm past mooi in een wilde, natuurlijke tuin. Een rechthoekige trampoline past goed in een lange, smalle tuin en neemt minder loze ruimte in dan een ronde trampoline. Tof in de moderne tuin!

Etan Trampolines bied verschillende modellen trampolines aan, zoals de opstaande trampoline, de inground trampoline en de flat to the ground trampoline. De flat to the ground trampoline is een volledig gelijkvloerse trampoline, dus zonder veiligheidsnet. Ideaal als je niet tegen een net aan wilt kijken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *