Wonen

Creëer het perfecte thuis voor jouw hond

We houden allemaal onvoorwaardelijk van onze huisdieren, dus het is echt de moeite waard om te investeren in hun gezondheid en geluk door een paar hond-vriendelijke maatregelen te treffen thuis. Wij hebben natuurlijk al wat onderzoek voor je gedaan. Dus hier zijn een aantal manieren om je thuisomgeving te verbeteren.

Denk aan je vloer

Met honden die regelmatig door je huis rennen, is de regel van vloeren: hoe harder, hoe beter. Tegels zijn vrijwel bestand tegen krassen en het biedt ook een koele plek voor je hond om te slapen tijdens warm weer. Tapijt is over het algemeen iets dat je wilt vermijden. Het herbergt een hoop bacteriën en haar. Dit kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan menselijke allergieproblemen in huis. Houten vloeren zijn een goede keuze – denk aan eiken, esdoorn, kersen, iepen, plataan en mahonie.

En een tip voor jouw eigen geluk: zorg ervoor dat jouw vloer in goede staat blijft door regelmatig de nagels van je hond regelmatig te laten knippen.

Verwijder gifstoffen in huis (inclusief planten)

Sterke chemicaliën, reinigingsmiddelen en insecticiden moeten buiten het bereik van alle honden worden gehouden. Overweeg het gebruik van een ‘groen’ alternatief. Het zijn niet alleen chemicaliën waar we op moeten letten – veel planten zijn giftig voor honden. De meest voorkomende kamerplanten waar je op moet letten zijn: maretak, philodendron en kerstster. Als jouw hond toch een deel van een giftige plant eet, ga dan direct naar de dierenarts.

Hondenluik

Kattenluiken zijn algemeen bekent, maar hondenluiken bestaan inderdaad ook. Kies er voor om er een te (laten) installeren, zodat jouw hond zelf naar binnen en buiten kan lopen wanneer hij of zij dat wil. Dit is natuurlijk al helemaal ideaal wanneer je vaak weg bent voor werk of andere bezigheden.

Vermijd wit

Als je een hond in huis hebt, doe je er goed aan om geen bekleding in lichte kleuren en delicate stoffen te gebruiken. Leer is een goede keuze omdat het geen geur absorbeert en gemakkelijk schoon te vegen is. Blije baas = blije hond natuurlijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *