Uncategorized

Hoe vind ik het perfecte bedrijfspand?

In de startfase van je onderneming heb je vaak weinig financiële ruimte en is investeren kantoorruimte meestal geen optie. Zodra je onderneming groeit begint vaak de zoektocht naar een bedrijfspand. Er zijn veel factoren die meespelen bij het vinden van een fijne plek en zaken waar je op moet letten. Denk aan de locatie waar je je wilt vestigen, je budget, kopen of huren en het bestemmingsplan. Keuzestress ligt op de loer en je wilt de juiste beslissing maken. Niet alleen om dat je voor langere tijd investeert, een optimaal kantoor of winkelpand is onmisbaar voor de groei van je onderneming.

Ook voor je medewerkers is een goed kantoor van belang: een fijne werkplek heeft een positief effect op de productiviteit en het welzijn. Waar moet je over nadenken als je een kantoorruimte gaat zoeken en waar let je op als je ruimtes gaat bezichtigen?

Bepaal je locatie

Iedere onderneming stelt andere voorwaarden qua locatie. Wil je in een winkelstraat gevestigd zijn, wil je in het stadscentrum je locatie hebben, moet er parkeergelegenheid zijn, heb je liever een vlotte verbinding met snelweg… Alles kan. Kortom, denk goed na wat voor jou als ondernemer de minimale eisen zijn voor de locatie en let hierbij vooral op bereikbaarheid en faciliteiten in de buurt.

Kies een pandtype

Afhankelijk van de sector waar je in zit, zal je een bepaald type pand dienen te zoeken. Horeca en middenstand hebben een ander pandtype nodig dan een kantoor of opslagplaats. Voor een loods, opslagplaats, kantoor of flexplek kan je best terecht in een Bedrijvencentrum. Zij hebben steeds een receptie waardoor jij je met niks van pakketten aannemen, bezoekers ontvangen, vergaderzalen klaarzetten en dergelijk dient bezig te houden.

De functie van je bedrijfspand

Waar gaan jij en je medewerkers het bedrijfspand het meest voor gebruiken? Als je veel klanten over de vloer krijgt is het belangrijk dat je representatieve ontvangstruimtes hebt en dat de locatie makkelijk te bereiken is. Werken jouw medewerkers veel op kantoor, dan zijn goede voorzieningen en inspirerende werkplekken met veel licht belangrijk. Heb je veel opslagruimte nodig, dan kun je beter niet kiezen voor een pand midden in de stad met een hoge m2 prijs.

Steek je licht op bij anderen

Misschien heb je wel een zakenpartner of heb je personeel aangeworven. Zij kunnen een meerwaarde bieden in de zoektocht naar het perfecte bedrijfspand. Op verschillende locaties vind je gedeelde werkplekken. Dit zijn vaak budgetvriendelijkere oplossingen dan een eigen kantoor te zoeken en daarnaast bieden deze creatieve

De overeenkomst

Als je gaat huren, denk dan vooraf goed over de termijnen na. Voor hoe lang wil je jezelf vastleggen? Je hebt flexibele contracten bij gedeelde bedrijfspanden. Deze hebben korte opzegtermijnen en worden makkelijk aangepast naarmate he bedrijf groeit of de noden van je bedrijf wijzigen.

Het perfecte bedrijfspand gevonden? Dan is het tijd om in actie te schieten. Lees de overeenkomst goed na en ga van start. Nog niet het perfecte bedrijfspand gevonden? Kijk hier voor meer inspiratie voor bedrijfspanden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *