Tips

Wat is elektrische radiator?

Elektrische radiatoren zijn een snelle en gemakkelijke manier om je huis te verwarmen. Ze zijn ook een snelle en gemakkelijke draagbare optie voor specifieke kamers. Het gebruik van elektrische radiatoren kan kostenbesparend zijn voor het hele huis. Ze zijn een groener alternatief voor typische centrale verwarming omdat ze warmte opwekken met elektriciteit in plaats van warm water. Ze bieden een modulair verwarmingssysteem dat door het hele huis kan worden gebruikt. Ook kun je snel extra radiatoren aan je systeem toevoegen. Elektrische radiatoren zijn er in verschillende uitvoeringen en stijlen om in elke kamer te passen. Het heeft een nauwkeurige digitale thermostaat en ingebouwde energiebesparende functies. Je kunt een radiator kopen die opslagverwarmers en andere centrale verwarmingssystemen kunnen vervangen.

Energiezuinige radiator

Elke elektrische radiator is honderd procent efficiënt. Het betekent dat alle stroom die uit de muur wordt gehaald, wordt omgezet in warmte. Sommige radiatoren gaan nog een stap verder door innovatieve energiebesparende technologieën toe te voegen die kunnen helpen om de maandelijkse uitgaven te verminderen. Met digitale programmering kun je selecteren welke kamers worden verwarmd en in welke mate. Deze energiebesparende technologieën zijn het gemakkelijkst en eenvoudigst omdat programmeerbare elektrische radiatoren modulaire verwarmingssystemen zijn. Je kunt verschillende schema’s instellen voor verschillende radiatoren om ervoor te zorgen dat je huis nooit oververhit raakt. Open-raamdetectie pauzeert je verwarming als een plotselinge temperatuurdaling wordt gedetecteerd. Dankzij de adaptieve start kunnen je radiatoren eerder dan gepland worden voorverwarmd. Het bereikt ook op het juiste moment de juiste temperatuur.

Verschil tussen elektrische kachel en elektrische radiator

Elektrische radiatoren kunnen stralingswarmte genereren. Stralingswarmte is een stabiele warmtebron omdat deze niet wordt beïnvloed door luchtbeweging. Radiatoren zorgen voor efficiënte en langdurige warmte door straling. Elektrische verwarming verwarmt de lucht om hen heen. De warme lucht die wordt geproduceerd door elektrische kachels die gebruik maken van convectie, gaat snel verloren door open deuren en ramen. Bij elektrische kachels draait alles om het leveren van snel comfort door de lucht te verwarmen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *